اناربیج خورشی از شمال ایران است. این خورش به فسنجان بسیار نزدیک است اما سبزیجات معطر لطف دیگری در این خورش محلی خوشمزه دارد .
مواد لازم:
طرز تهیه:
در ابتدای تهیه این غذا خدمت دوستان عرض کنم که اگر دسترسی به سبزیجات محلی ندارید ، میتوانید با بقیه سبزیجاتی که گفته شدند و دسترسی به آنها آسان تر است این غذا را تهیه کنید. اما حتما این غذا با سبزیجات محلی طعم اصیل تری خواهد داشت .
1 - گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده (رنده ریز) و نمک و فلفل مخلوط کرده ورز داده و به صورت قلقلی هایی اندازه یک گردو کوچک آماده میکنیم .
2 - گردو چرخ شده را روی حرارت قرار داده تا فقط داغ شود (دقت کنید تغییر رنگ ندهد) سپس 3 لیوان آب یخ روی گردو ها ریخته و حرارت میدهیم .
3 - سبزی ها را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم .
4 - پس از اینکه ترکیب آب و گردو جوش آمد سبزیجات سرخ شده را به خورش اضافه میکنیم . رب انار را نیز در این مرحله اضافه میکنیم . میزان رب انار به ذائقه شما و البته ترشی رب بستگی دارد . در این مرحله از کمی رب نارنج یا رب آلوچه هم میتوانید همراه رب انار استفاده کنید .
5 - قلقلی ها را در همان روغن سبزی کمی تفت داده و به خورش میفزاییم و خورش را به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا به روغن بیفتد و اصطلاحا خورش جا بیفتد . در این مرحله اگر خورش نیاز به آب دارد میتوانید اضافه کنید .
نکات :
1 - این خورش باید مانند فسنجان کامل جا افتاده و به روغن بیفتد .
2 - میتوانید یک پیمانه دانه انار نیز به این خورش اضافه کنید و از میزان رب انار آن کم نمایید .
3 - این خورش را با گوشت تکه ای خورشی و یا مرغابی یا اردک نیز میتوانید درست کنید .
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده .... 500 گرم
- گردو چرخ کرده .... 1 پیمانه
- سبزی (تره ، جعفری ، نعنا ، گشنیز ) .... 500 گرم
- تره ... 200/جعفری ... 150/نعنا ... 100/گشنیز ... 50
- سبزیجات محلی (خالواش ، چوچاق) .... 100 گرم
- پیاز متوسط .... 1عدد
- رب انار .... 3 تا 5 ق غ (بسته به ترشی آن)
- نمک و فلفل و گلپر
طرز تهیه:
در ابتدای تهیه این غذا خدمت دوستان عرض کنم که اگر دسترسی به سبزیجات محلی ندارید ، میتوانید با بقیه سبزیجاتی که گفته شدند و دسترسی به آنها آسان تر است این غذا را تهیه کنید. اما حتما این غذا با سبزیجات محلی طعم اصیل تری خواهد داشت .
1 - گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده (رنده ریز) و نمک و فلفل مخلوط کرده ورز داده و به صورت قلقلی هایی اندازه یک گردو کوچک آماده میکنیم .
2 - گردو چرخ شده را روی حرارت قرار داده تا فقط داغ شود (دقت کنید تغییر رنگ ندهد) سپس 3 لیوان آب یخ روی گردو ها ریخته و حرارت میدهیم .
3 - سبزی ها را خرد کرده و در کمی روغن تفت میدهیم .
4 - پس از اینکه ترکیب آب و گردو جوش آمد سبزیجات سرخ شده را به خورش اضافه میکنیم . رب انار را نیز در این مرحله اضافه میکنیم . میزان رب انار به ذائقه شما و البته ترشی رب بستگی دارد . در این مرحله از کمی رب نارنج یا رب آلوچه هم میتوانید همراه رب انار استفاده کنید .
5 - قلقلی ها را در همان روغن سبزی کمی تفت داده و به خورش میفزاییم و خورش را به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم قرار داده تا به روغن بیفتد و اصطلاحا خورش جا بیفتد . در این مرحله اگر خورش نیاز به آب دارد میتوانید اضافه کنید .
نکات :
1 - این خورش باید مانند فسنجان کامل جا افتاده و به روغن بیفتد .
2 - میتوانید یک پیمانه دانه انار نیز به این خورش اضافه کنید و از میزان رب انار آن کم نمایید .
3 - این خورش را با گوشت تکه ای خورشی و یا مرغابی یا اردک نیز میتوانید درست کنید .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر