غذا های شمالی
باقلاقاتق
این خورش بسیار مشهور از خطهی شمال با ترکیب پاچ باقلا (نام دیگر: لوبیای کشاورزی) شوید، سیر و تخم مرغ تهیه میشود. شاید تا به حال در شمال کشور چنین لوبیاهایی را دیده باشید که برخلاف سایر حبوبات بدون پوست و به شکل خیس خورده و تازه فروخته میشوند. پاچ باقلا را پس از خیس خوردن به همراه شوید و سیر و ادویه در روغن تفت می دهند، با افزودن آب و پس از جا افتادن خورش، روی باقلا قاتق تخممرغ میشکنند. مردم گیلان خورشها را در ظروف سفالی مخصوص این استان به نام گَمَج میپزند. این خورش لذیذ به همراه پلو سرو میشود.
در رشت رستوران هایی وجود دارند که در آن ها غذا های شمالی سرو می شود به عنوان مثال رستوران لوکس بینه یکی از رستوران هایی است که با منوی غذا های محلی شمالی پذیرای مهمانان می باشد.
میرزا قاسمی
غذای دیگری که به دلیل طعم بینظیرش شاید در اغلب سفرههای ایرانی حاضر باشد میرزاقاسمی است. بادمجان، گوجه، سیر و تخم مرغ ترکیبات اصلی این غذا هستند. طعم دودی میرزا قاسمی که باعث شده این غذا از زمرهی طعمهای تکراری حذف شود به دلیل کباب کردن بادمجان است. بادمجان ها را پس از کباب شدن ساطوری کرده، به همراه سیر تفت داده و سپس با گوجه میپزند. در انتها نیز تخم مرغ به غذا اضافه میشود. میرزا قاسمی را مانند خورش در کنار پلو سرو میکنند.ترش تره
این خورش با انواعی از سبزیجات یعنی تره، جعفری گشنیز، اسفناج، برگ چغندر و ... به همراه یک نوع ترشی (که میتواند آب نارنج یا انار باشد) و سیر تهیه میشود. سبزیهای خورد شده را به همراه مقدار بسیار کمی برنج میپزند، سپس سیر و ادویهی تفت داده را به آن اضافه میکنند. در مرحلهی بعد سبزیجات باید در ترشی پخته شوند، پس از جا افتادن خورش روی آن تخم مرغ میشکنند.کوکوی مرغ
کوکویی ساده و درعین حال خوشمزه که از ترکیب گوشت مرغ آبپز به همراه تخم مرغ، پیاز و ادویه تهیه میشود.سیر قلیه
سیر قلیه خورش گیلانی دیگری است که با ترکیب اصلی برگ سیر، تخم مرغ، لپه، گوشت مرغ یا اردک و کمی آبغوره تهیه میشود. گوشت پس از تفت دادن با آبغوره طعم دار شده و همراه با لپه آن را میپزند. سپس برگ سیر خرده شده را سرخ کرده و با تخمغ هم زده میپزند؛ در ادامه ترکیب برگ سیر به گوشت اضافه میشود؛ خورش تا زمانی که جا بیافتد میپزد.کباب ترش
طعم متفاوتی از کباب را با خوردن این غذا تجربه خواهید کرد. برای تهیه این غذا، گوشت گوسفند را پیش از کباب شدن چند ساعت در ترکیب رب انار، انار ترش سابیده، سیر، پیاز، سبزی محلی (با نام چوچاق)، روغن زیتون و گردوی سابیده میخوابانند. سپس گوشتها را به سیخ کشیده و روی ذغال کباب میکنند.اناربیج
این خورش شباهت بسیاری به فسنجان دارد که یکی دیگر از غذاهای محلی گیلان است؛ با این تفاوت که در اناربیج به جای گوشت مرغ از گوشت گوسفند به شکل کوفتهقلقلی و همچنین سبزیهای محلی استفاده میشود.واویشکا
واویشکا یا جغوربغور یا همان خوراک جگر غذایی لذیذ است که انواع مشابه آن در دیگر استانها مانند آذربایجان نیز دیده میشود. این غذا از تفت دادن و سرخ کردن دل، جگر و قلوهی گوسفند به همراه ادویه و پیاز و رب گوجه تهیه میشود.کال کباب
از چاشنیهای پرطرفدار گیلانی میتوان کال کباب را نام برد که از بادمجان کباب شده، سیر، انار، آب انار، سبزی معطر و گردوی خرد شده تهیه میشود. در اصل سبزی مورد استفاده محلی (نوعی سبزی به نام چوچاق) است. برای تهیه کال کباب بادمجانهای کباب شده را ساتوری و همراه با دیگر مواد کاملا مخلوط میکنند.زیتون پرورده
چاشنی گیلانی دیگری که هم شهرت و هم محبوبیتی در کل کشور دارد زیتون پرورده است. زیتون پرورده از مخلوط کردن زیتون با معجونی از مغز گردوی سابیده، سیر، رب انار و آب انار، گلپر، و سبزی محلی چوچاق یا نعنا تهیه میشود.سیرابیج
سیراویج یا سیرواویج غذای ساده و محبوب گیلانی است که در وعدهی شام صرف میشود. برگ سیر پس از ریز کردن و سرخ کردن با تخم مرغ مخلوط میشود.ترشِ آش
این آش از نخود و لوبیا، برنج، سبزیهای مختلف، و باقلا تهیه میشود. طعم بینظیر ترشی که این آش را از انواع دیگر آشها متمایز میکند به دلیل وجود رب انار یا آبغوره یا آب نارنج در غذا است.در رشت رستوران هایی وجود دارند که در آن ها غذا های شمالی سرو می شود به عنوان مثال رستوران لوکس بینه یکی از رستوران هایی است که با منوی غذا های محلی شمالی پذیرای مهمانان می باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر