۱۳۹۶ شهریور ۱۵, چهارشنبه

سیر ترشی شما

برای تهیه سیر ترشی هفت ساله به 2 نوع سرکه یعنی سرکه بالزامیک و سرکه خرما نیاز خواهیم داشت. دلیل استفاده از سرکه بالزامیک در ساختار این ترشی این است که سیر ترشی در طول زمان 7 سال تغییر رنگ خواهد داد و به رنگ تیره بدل خواهد شد. لذا، استفاده از سرکه بالزامیک اولین حقه در دست‌یابی به ترشی هفت ساله خواهد بود.
سرکه خرما همچنین، دومین ترفند تهیه این ترشی است. ترشی سیر هفت ساله به مرور زمان شیرین خواهد شد. لذا، با استفاده از سرکه خرما طعم شیرینی را به ترشی منتقل خواهیم کرد.
نکته سوم که از دو مورد بالا مهم‌تر است، استفاده از سس سویا است. سس سویا این امکان را فراهم خواهد کرد که فرآیند تخمیر در ترشی تسریع گردد و ره 7 ساله در 40 روز میسر شود.
توصیه می‌شود برای تهیه این ترشی از کله سیر کامل استفاده شنمایید. برای این منظور کافیست تنها پوسته خارجی سیر را تمیز کنید و پس از آبکشی و خشک شدن، سیر آماده تهیه ترشی خواهد بود.
در صورت در دسترس نبودن سرکه بالزامیک و سرکه خرما می‌توانید به همان میزان از سرکه قرمز و شکر قهوه‌ای و یا عسل استفاده کنید در این صورت سرکه خرما را نیز می‌توانید حذف کنید.

مواد لازم جهت تهیه سیر ترشی هفت ساله
سیر
500 گرم
سرکه بالزامیک
2 پیمانه
سرکه خرما
2 پیمانه
سس سویا
2 تا 3 قاشق غذاخوری


طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله

  1. ابتدا بوته‌های سیر را تمیز کنید و پس از شستن و خشک کردن سرکه بالزامیک و سرکه خرما را با یکدیگر ترکیب کنید و سیر‌ها را به مدت 10 تا 15 دقیقه در سرکه بجوشانید. توجه داشته باشید که سیر‌ نباید خیلی نرم و له شود.
  2. سس سویا را در این مرحله اضافه کنید و در صورت تمایل از مقداری زرشک و برگ آویشن تازه برای معطر کردن ترشی استفاده نمایید.
  3. سیر‌ها را پس از خنک شدن به ظرف مورد نظر منتقل کنید و سرکه را روی آن بریزید. توجه داشته باشید که سرکه باید روی سیر‌ها را بپوشاند.
  4. در نهایت در ظرف را محکم ببندید و به مدت 40 روز در جایی تاریک نگه‌داری کنید.


خواص سیر،طرز تهیه سیر ترشی هفت ساله
از فواید و خواص بی‌شمار سیر چه می‌دانید؟

  • سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامینC، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، مقدار کمی روی و ویتامین‌هایB1،B2وB3است.
  • با مالیدن سیر خام بر روی لثه و دندان درد دندان تسکین می‌یابد.
  • برای درمان سینوزیت، چند حبه سیر له شده را در کره تفت دهید و با نان میل کنید.
  • یک حبه سیر را ریز خرد کنید و با کمی آب میل کنید تا نفخ، یبوست ودرد معده برطرف شود.
  • برطرف کننده سرفه، سرماخوردگی و گرفتگی سینه است.
  • برای افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، مفید است زیرا که سیر منبع عالی ید است.
  • برای سلامت قلب مفید است و با انواع بیماری‌های قلبی عروقی مقابله می‌کند.
  • با بالابردن میزان انسولین، قند خون را تنظیم می‌کند.
  • سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد.
  • خوردن سیر، مجاری تنفس و خون را پاک می‌کند و با این کار از شدت تنگی نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می‌شود.
  • سیر پوست بدن را خوش‌رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونت‌ها پاک می‌کند. به خصوص در اطفال، با این خاصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.
  • سیر عفونت‌های تنفسی را درمان می‌کند.
  • سیر از جمله سبزیجاتی است که باعث پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها (سرطانروده بزرگ، سینه، معده، پروستات و مثانه) می‌شود.
  • مصرف روزی نصف استکان از عصاره سیر و لیمو ترش، تاثیر بسیار زیادی دررفع گرفتگی رگ‌ها خواهد داشت.
  • آنتی اکسیدان قوی موجود در آن، رادیکال‌های آزاد را که باعث پیری و بیماری می‌شود خنثی می‌کند.
  • با رقیق کردن خون، مانع از لخته شدن خون می‌شود و در نتیجه احتمال بروز سکته را کاهش می‌دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر