۱۳۹۶ شهریور ۱۳, دوشنبه

ماهی شکم پر شمالی

نه روش برای طرز تهیه ماهی شکم پر خوشمزه - غذای دریایی

 
ماهی شکم پر,ماهی شکم پر با رب انار,ماهی شکم پر بدون فر


مقدار کالری :
*. این مواد غذایی در مجموع 1450 کیلوکالری انرژی دارند. اگر این غذا را 4 نفر سرو کنند، مقدار کالریدریافتی برای هر نفر بیش از 360 کیلوکالری خواهد بود. البته از آنجا که ماهی شکم پر با برنج خورده می شود، به ازای هر 5 قاشق غذاخوری (سر صاف) برنج، باید 80 کیلوکالری به مقدار انرژی یاد شده اضافه کرد.

همراه غذا :
*. می توانید این غذا را با برنج در وعده ناهار یا در صورت تمایل به دریافت انرژی کمتر، با 2 تا 3 برش نان (در وعده شام) میل کنید که در این صورت خوردن نان سبوس دار را به شما توصیه می کنیم. می توانید برنج را کته کنید. در صورت خوردن این غذا با نان، در کنار ماهی کمی سبزی های نشاسته ای مانند نخودفرنگی و حتی سیب زمینی قرار دهید.

مـواد لازم ماهی شکم پر برای 4 نفر :

مواد لازماندازهمقدار / کالری
ماهی قزل آلا1 عدد100 گرم / 100 کالری
پیاز خرد شده1 لیوان100 گرم / 5 کالری
گشنیز خرد شده1 لیوان100 گرم / 20 کالری
سیر.تازه خرد شده5/0 لیوان100 گرم / 120 کالری
رب انار3 قاشق غذاخورینامشخص
گردو10 عدد100 گرم / 688 کالری
روغن کانولا3 قاشق غذاخوری100 گرم / 124 کالری
کره1 قاشق غذاخوری100 گرم / 737 کالری
آب لیموی تازه4 قاشق غذاخوری100 گرم / 9 کالری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه میزان دلخواه100 گرم / 0 کالری
زعفرانبه میزان دلخواه100 گرم / 310 کالری

طـرز تـهـیـه ماهی شکم پر :
*. رو و داخل شکم ماهی را با آب لیموی تازه آغشته کنید و آن را نیم ساعت در یخچال قرار دهید.پیاز را درتابه ای که یک قاشق غذاخوری در آن روغن کانولا ریخته اید، تفت دهید.
*. پس از نرم شدن پیازها، سیر.خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید.حالا گشنیز خرد شده را نیز بیفزایید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید.
*. ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه تهیه شده پر کنید.ته تابه ای نچسب را با 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای 180 درجه سانتی گراد) بگذارید.
*. پس از گذشت 40 دقیقه، ماهی آماده سرو کردن خواهد بود. البته 10 دقیقه قبل از بیرون آوردن غذا برای سرو کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده بریزید و آن را با یک قاشق غذاخوری کره آب شده آغشته کنید و بگذارید در فر برشته شود.

*. ماهی شکم پر از غذاهایی است که در شمال و جنوب ایران به شیوه های مختلف پخته می شود. این تفاوت به نوع ماهی، سبزی و ادویه هایی که به کار می رود، برمی گردد مثلاً در جنوب معمولاً ماهی سنگسر و حلوا سیاه به شکل شکم پر تهیه و بیشتر برای طبخ آن ها از شنبلیله استفاده می شود و برای طعم دار کردن آن هم ادویه کاری و تمبرهندی به کار می رود در حالی که در مناطق شمالی، ماهی سفید راشکم پر تهیه می کنند و سبزی هایی مانند گشنیز، سیر.و جعفری و ادویه هایی مانند زردچوبه به آن می افزایند.

نکته هایی که باید هنگام پخت این غذا رعایت کرد، عبارتند از :
1. برای طبخ این غذا هر ماهی ای را می توانید انتخاب کنید ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترینها هستند. البته ماهی های نازک را نیز می توان به صورت شکم پر طبخ کرد بنابراین خریدن ماهی تازه و مناسب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه دار کردن ماهی به هرچه خوشمزه تر شدن آن کمک می کند.
2. برای هرچه خوش طعم تر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آن ها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
3. اگر می خواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویه هایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.
4. برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می پوشانند اما بهتراست کف سینی را با سبزی هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی شود، هم ماهی به کف سینی نمی چسبد.
بسیاری از افراد سبزی پلو را با ماهی شکم پر می خورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیراماهی شکم پر به اندازه کافی مزه دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.
5. ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.
6. شما می توانید ماهی های پولک درشتی مانند ماهی سفید را به صورت نعل اسب در سینی فر خم کنید و به صورت ایستاده در آن قرار دهید و روی پوست ماهی را به مخلوط آب لیمو زعفران آغشته کنید. به این روش پوست ماهی پس از پخت کاملاً برشته شده و به راحتی از گوشت جدا خواهد شد.
7. این غذا را می توانید در ماهیتابه نیز تهیه کنید البته به این شرط که ماهی نیم پز باشد و محتویات داخلشکم آن حتماً تفت داده شده باشند. حین سرخ کردن نیز نباید در تابه را گذاشت زیرا در این صورت ماهی له می شود و شکل خود را از دست خواهد داد.
8. بسیاری از افراد سبزی پلو را با ماهی شکم پر می خورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم پر به اندازه کافی مزه دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.
9. نوشیدنی ای که همراه این غذا به شما پیشنهاد می کنم، شربت آب لیموی تازه است. از خوردن این غذا با آب میوه های مختلف از جمله آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید زیرا طعم مناسبی را ایجاد نخواهند کرد.

اگر اضافه وزن دارید :
*. بهتر است از حداقل روغن برای طبخ این غذا استفاده کنید. همراه آن به جای برنج، سبزی های نشاسته ای نظیر نخودفرنگی، ذرت و سیب زمینی بخورید تا در عین احساس سیر.، کالری کمتری دریافت کنید.

اگر یبوست دارید :
*. این غذا را با سبزی های بخارپز شده ای نظیر هویج و قارچ میل کنید. روغن مصرفیتان نیز روغن زیتونباشد و آن را با برش های نان سبوس دار میل کنید. به این ترتیب فیبر بیشتری دریافت کرده اید که به کاهش شدت بیماری گوارشی تان کمک بسیاری خواهد کرد.

اگر بیماری قلبی دارید :
*. از کره در تهیه این غذا استفاده نکنید و به جای آن روغن زیتون به کار ببرید. آب نارنج به این غذا بیفزایید و از سبزی های معطر دیگری مانند جعفری و شوید نیز استفاده کنید. می توانید در آن سیر.تازه بیشتری بریزید و ماهی شکم پر را با کلم بروکلی بخارپز شده میل کنید. به این ترتیب مواد غذایی ای استفاده کرده اید که به دلیل وجود آنتی اکسیدان های فراوان در کنترل بیماریتان موثر خواهند بود.

*. از طرفی تحقیقات بدست آمده توسط گروهی از دانشمندان نشان میده که زعفران میتونه عوارض ناشی از آلومینیوم از جمله از دست دادن حافظه و اختلالات عصبی رو بهبود ببخشه و یا از اون پیشگیری کنه.
*. زعفران یک داروی عالی ضد افسردگی هست و باعث نشاط و سرزندگی افراد میشه. جریان خون رو رقیق میکنه و در تقویت حافظه هم نقش موثری داره.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر